Sjel kan du lage sjæl

Brekkjernbonanza i stuen

Stuen var stor og luftig med mye sollys. Det jeg likte veldig godt var at stuen og kjøkkenet var ett rom uten at kjøkkenet var i stuen – det var bak en vegg.

Det jeg ikke likte så godt var at stuen var full av hjemmesnekrede hyller. Og lampetter i kirsebærtre.

plantegning

Stor og lys stue…

stue_før_1

…med kontorlameller foran vinduene…

stue_før_2

…og hjemmesnekret  … alt mulig rart. Fra bildet ser man ikke hvor lemfeldig det var utført, men man får et ganske godt inntrykk av omfanget. Det var mye.

stue_før_3

Gulvene var som i resten av leiligheten blanke og gulnede.

Riving og gulvpussing

For å få pusset gulvene måtte vi rive alle de hjemmesnekrede hyllene. Erfaring: amatørsnekkere fester ting altfor godt. Det var skruer, spiker og lim overalt. Men man kommer langt med brekkjern og tålmodighet.

riving

Slik så det ut da vi fjernet bokhyllen:

bokhylle

 1. bokhyllen før
 2. borte! 
 3. nysparklede vegger
 4. første strøk maling

Her er gulvet ferdig pusset og veggene ferdig sparklet. Vi fjernet metervis med ledninger sammen med lampettene, sporene etter dem ser du i overgangen mellom vegg og tak.

sparklede-vegger

Veggene malte jeg med Jotun Pure Color «Refleksjon», en lys lys grå.

refleksjon

Hvordan gjemme en TV?

Vi var uenige. Han ville ha TVen i stuen, jeg ville ha den på kontoret. Jeg synes TVer er stygge. Og de synes alltid så himla godt.

Men fordi jeg stort sett alltid får viljen min (og tross alt synes det er digg med en ordentlig sofa når jeg ser på film), lot jeg ham vinne denne gangen.

Så hvordan gjøre det beste ut av det? Jeg kunne ikke endre TVen, men jeg kunne endre veggen den hang på. Så jeg malte TV-veggen med «Heksetimen» – samme farge som på soverommet. Og vips, så druknet TVen i den mørke veggen.

tv-vegg

En kompis sa da vi hadde bodd i leiligheten noen måneder: «Men dere har jo ikke TV». Enda han hadde besøkt oss mange ganger hadde han ikke lagt merke til den. Suksess!

Gips – djevelens materiale

Utbyggere går ofte for billigste og raskeste løsning. Hos oss betød det gipsplater på veggene og tynne metallspiler som reisverk. Det er rett og slett ikke optimalt hvis man vil henge opp noe.

gips

Men etter et utall forsøk og ditto glass vin kom TV-hyllene opp. En seier!

Blå sofa? Hvorfor ikke?

Vi brukte nøyaktig 5 minutter på å bestemme oss for sofatrekk på Bolia. Det ble blått. Gøy!

sofa_bolia

Sofaen bestilte vi noen uker før vi overtok leiligheten slik at vi fikk den levert da stuen var stort sett klar. Det var fint å ha hele den store stuen som arbeidsrom frem til det.

sofa

Og du verden så deilig det var å endelig få den i hus! Bak sofaen ligger nyoljede gulvlister til tørk.

Slik ble det

før_etter_1

Jeg synes den mørke veggen er med på å definere stuen som et eget område.

før_etter_2

Se så godt veggfargen kamuflerer TVen! Sånn egentlig, så har jeg lyst til å male veggen bak bokhyllene også…

før_etter_3

Sofaen, sofabordet og lampen er fra Bolia.

etter

TV-hyllene er Logo fra Bolia. Den trebente lampen er Milk fra &tradition. I hjørnet er en gammel vinkasse fra Vinmonopolet brukt som magasinholder.

etter2

Det mintgrønne fatet er fra HAY, de hvite telysholderne har jeg kjøpt på min favorittbutikk Nr9.

Hva synes du? Er det for drøyt å ha blå sofa? Burde jeg male enda en vegg mørk?

Denne posten er en del av serien “Sjel kan du lage sjæl – en treroms blir ny”

 1. Ny serie: Sjel kan du lage sjæl – en treroms blir ny
 2. Gulvpussing og gulvprepping
 3. Å ta ungkaren ut av entréen
 4. Life aquatic på soverommet
 5. Finérfest på kjøkkenet

Følg drill&design på Facebook

PS. Liker du det du ser? Vi har kjøpt oss litt bedre plass noen få minutter unna, og det betyr at denne leiligheten kommer for salg i januar 2017. Sjekk ut leilighetens profil på Livvin om du er interessert!

Standard

10 kommentarer om “Brekkjernbonanza i stuen

 1. Ronja sier:

  Hei. Takk for at du har en så ujålete blogg. Det er befriende å lese en blogg som ikke ser ut som en Home and Cottage-katalog, og som i tillegg gir gode tips til utførelse. (skal totalrenovere leilighet etter jul, så jeg setter stor pris på det!)

  Blå sofa fungerte fint, synes jeg. Jeg ville malt veggen bak bokhyllen også. Tror det ville gjort at bokhyllen kom mer til sin rett, på en måte. Mer lunt og rolig på et vis.

  • Hei Ronja,

   TAKK! Det var akkurat det jeg ønsket å oppnå!

   Jeg er veldig fornøyd med den blå sofaen (og jeg kjenner ingen som har maken :)).

   Og jeg lener mer og mer mot å male veggen, tror også bokhyllen (og bildene på veggen) ville «poppet» litt mer da.

 2. Vi har grå vegger bak vår plassbygde bokhylle og det eneste jeg angrer på er at vi ikke valgte en mørkere grå. Go for it, hyllene og tingene kommer mer til sin rett pluss at jeg tror det vil være med på å definere stua enda mer. Gleder meg til å se resultatet. Heia deg!

 3. Solrun Marie sier:

  Helt enig med Ronja, du har en ujålete blogg, og det er deilig! Den er superinspirerende – jeg gleder meg bare enda mer til å bli ferdig med studier så jeg kan få min egen plass å pusse opp når jeg leser denne! 🙂
  Men hva studerer/jobber du med? Er dette kun en hobby eller relevant til det du gjør ellers? Liker virkelig stilen her, er så lei av «det hvite» og helt sterile, en fargeklatt her og der setter virkelig prikken over i’en!

  • Tusen takk! Det er veldig hyggelig å høre 🙂
   Jeg er utdannet industridesigner (produktdesigner) fra Arkitekthøyskolen, så jeg har jo litt verktøyerfaring derfra. Nå jobber jeg som interaksjonsdesigner (design for digitale flater, typisk nettsider), så hobbyprosjekter hjemme holder industridesigneren i meg i live 🙂

 4. tone sier:

  Er du fortsatt fornøyd med fargen Refleksjon? Jeg pusser opp stua og ønsker en lys stue(går mer og mer mot hvitt nå)MEN vil at den skal knekke i grått! MEN drt er ikke bare enkelt! 😦 Opplever du den litt grå? Har du malt lister i klassisk hvit? Håper du vil svare meg 🙂

  • Hei Tone!

   Ja, jeg er fortsatt veldig fornøyd med Refleksjon! Folk som er på besøk tror vi har hvite vegger, men jeg opplever at den gir det lille ekstra som gjør at det ikke ser klinisk ut. Og det hjelper hvite elementer i rommet å se hvite og crispe ut mot veggen.

   Gulvlistene er hvitoljet furu, og listene rundt vinduene og dørene har jeg ikke rørt – det er et prosjekt for noen uker med mye fritid 🙂

   Lykke til 🙂

 5. Loui sier:

  Hei! Kom over bloggen din og synes dere har laget en utrolig flott løsning med tv-veggen, men også generelt i stuen. Vi har sett på Logo-hyllene selv, og lurer på hvordan dere har fått kablene bak og gjennom hyllene? Har dere frest hull og i så fall hvordan? Hadde satt stor pris på svar! 🙂

  • Hei, Loui!
   Tusen takk! Det er veldig hyggelig å høre.
   Den midterste Logo-hyllen er en medievariant av de vanlige Logo-hyllene (men kan ikke finne den igjen på Bolias nettsider nå så mulig den har gått ut av produksjon) med slisse til ledninger i topp og bunn. Så det krevde ikke noe arbeid fra vår side 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s