Sus og dus i rekkehus

Tenk at vi får inngangsparti!

For oss som hittil bare har eid leilighet er tanken på et helt eget inngangsparti et litt magisk prospekt! For plutselig trenger vi ordentlig navneskilt og nummerskilt. Og for garteren i huset (ikke meg) er det gøy å planlegge beplanting. Que Pinterest!

Detaljtegningene av rekkehuset vårt er enda ikke ferdige, så på dette tidspunktet spekulerer jeg vilt. Men jeg har ihvertfall begynt å samle inspirasjon og gjøre meg opp noen (mange) tanker om hva jeg ønsker meg (og hva jeg ikke ønsker meg).

For navn- og nummerskilt har jeg skult til mer kommersielle inspirasjonskilder – butikker, restauranter, cafeer. Der fant jeg mer spennende varianter enn typiske tradisjonelle husskilt. Jeg tenker bold og grafisk!

Og så er det beplantningen. Vi vil ha noe som kan klatre på veggene og bli en feature i seg selv. (Jada, vi skal virkelig ha inngangsparti). I tillegg er det fint om det er humlevennlige planter (verden trenger humler). Ekstra bonus om det lukter godt!

Noen av kandidatene er:

Kaprifol…

eller klatreroser…

Bildekilde Gabriella Hileman

Bildekilde: Gabriella Hileman

eller… skjærsmin

Skjærsmin

Bildekilde: Moseplassen

…eller noe helt annet!

Vi prøver også å ha i bakhodet at inngangspartiet eksisterer når det ikke er sommer også, så hvilke planter ser bra ut resten av året?

Dette er ukjent grunn for oss, så vi tar imot alle tips. Hvem selger fine skilt? Eller hvem lager på bestilling? Hva gror godt i en bakgård på Kampen? Hva burde vi tenke på? Hjelp?

Bildekilde toppfoto: 99 Roots

Denne posten er en del av serien «Sus og dus i Rekkehus»

Reklamer
Standard

4 kommentarer om “Tenk at vi får inngangsparti!

  1. Ragne ;) sier:

    Den dagen du kommer hjem med 3-4 bæreposer – nøkkel nederst i veska og det enten regner eller er slaps vil du like å ha et lite glasstak over inngangsdøren 😉 .. og ps kaprifolium ser ganske fin ut om vinteren også luker godt og tåler en «trøkk».. og kjenner jeg deg rett har du vel kontaktet alle naboene i GOD TID så dere kan samkjører merking ved inngangen 😉 .. og plassering av postkasser 😉 .. ikke helt deg hvis naboen får en rosemaltpostkasse i innflytningsgave..

  2. Så fine skilt!
    Jeg anbefaler å ta turen innom Kampendagene som holdes hver vår. Da arrangerer Kampen Historielag åpen bakgård, og det er en fin anledning til å besøke mange av de fine bakgårdene her i området 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s