Ettroms på studentbudsjett

Resultatet

To måneder med oppussing og 40 000 kr ga meg en ny leilighet. Ikke bare ble det et hyggelig sted å bo, men da jeg solgte den knappe to år senere tjente jeg 600 000 kr – det er god timelønn.

Hvem skulle trodd at en 33 kvadratmeter stor ettroms på Tøyen med 21 år gammelt bad kunne gå for 2 000 000 kr? Eiendomsmegleren min fniste i telefonen da han ringte for å fortelle meg det. Standarden i leiligheten var i all hovedak den samme, den bare bedre ut. Teorien min om styling viste seg å stemme.

Kjøkkenet

før_etter

Badet

før_etter2

Sovealkoven

før_etter

Stuen

før_etter2

Entréen

før_etter2

Hvis jeg hadde hatt større budsjett ville jeg…

…lagt nytt gulv

Gulvet i stua og på kjøkkenet var laminat og var verken pent eller i spesielt god stand. Gulvet i entréen var «fliser» i linoleum. Å bytte gulv ville definitivt vært det neste på listen.

entre_6

…fjernet det senkede taket

Bygården var fra 1890-tallet, så selv om leiligheten hadde veldig god takhøyde, hadde taket opprinnelig vært enda høyere. Takstmannen som takserte leiligheten da jeg solgte den sa jeg mest sannsynlig ville ha funnet original stukkatur der oppe.

stue_13

Men fordi det å fjerne senkede tak kan være skummelt fordi du ikke kan vite helt sikkert hva du finner (for eksempel kan mellomrommet være brukt til kabelgater) tipset han meg om at plan- og bygningsetaten sitter på dokumentasjon over hva som har blitt gjort og dermed kan gi en rimelig pekepinn.

…helspraklet veggene

Selv om malingen ganske godt kamuflerte den slitne strietapeten på veggene ville jo det beste vært om veggene var helt slette.

stue_24

…byttet kjøkkeninnredningen

Nye skapfronter gjorde underverker med kjøkkeninnredningen, men fordi vedkommende som satte opp skapene i sin tid ikke hadde brukt vater eller vært spesielt nøyaktig, hadde skapstammene slått seg slik at de var ganske skjeve.

Dessuten var benken så høy at komfyren måtte stå på en liten platting for å flukte med benkeplaten. Når man er under 1.60 er det litt upraktisk.

kjøkken_8

Jeg ville satt inn nye skap i riktig høyde og valgt en integrert løsning for komfyren.

etter-bilder av leiligheten: Peder Torget

Standard

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s